Метеори

3.400 Ден


МЕТЕОРИ

 

1.ден 10.03.2018  Струмица  Паралија

Поаѓање во утринските часови. Влегување во Грција преку граничниот премин

Богородица. Пристигнување во Воден  претпладне. Разглед на водопадите во Воден ...Слободно време.. Попладне заминување за Паралија. Во Паралија пристигнување во

касните попладневни часови. Сместување во хотел. Вечерта – факултативно посета на

национален ресторан Таверна со музика. Ноќевање.

2.ден 11.03.2018  Паралија – Метеори – Струмица

Појадок. Заминување за Метеори преку Лариса. Пристигнување во Метеори во попладневните часови. Посета и разглед на еден од Манастирите, доста прочуен манастирски комплекс изграден на врвовите од карпи околу 300 метри во Тесалиската низина. Посета на фабриката за икони и сувенири. Заминување за Македонија, попатно посета на манастирот Св. Петка во клисурата на љубовта Темби. Продолжување за дома. Пристигнување во раните вечерни часови.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  3.400,00ден

Во цената на аранжманот

Превоз со туристички автобус на дадената

релација;

‐ Сместување во хотел ***, 1 ноќевање со појадок;

‐ Организиран панорамски разглед на Voden

‐ Организација на аранжманот и придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:

‐ Вечера во таверна со музика

‐ Патничко осигурување ‐ 100 мкд

‐ Влезница за Метеори ‐ 2 еур

За реализација на овој аранжман потребен е минимум од 45 патници

 

 

Ви треба помош ?

Поврзете се со нас на телефон: 034 330 311 Моб 078 340 311 Работно Време 10:00 - 19:00

+389 (0)78 340 311


Може да ви се допаднат

Венеција
135 Евра
Атина
119 Евра
Будимпешта
109 Евра